Het jaar 1988

Inleiding over het jaar 1988. Klik op een hoofdstuk om hier direct naar toe te navigeren.

Voorwoord
Krantverslag ”het Zuiden”
De kampioenen
Het laatste woord

Voorwoord

Het laatste jaar van “op weg naar het kampioenschap” was een heel bijzondere ervaring. Spartacus was inmiddels een begrip geworden in Zwijndrecht. We stonden bekend als een vereniging die het jeugdbelang voorop stelde, en we deden er alles aan om dat uit te dragen.

Het resultaat van alle inspanningen leverde in 1988 het kampioenschap van Nederland op in de hoogste klasse van de K.N.K.B bij de jeugd. We hebben er 10 jaar over gedaan om dit te bereiken. In 1978 zijn we gestart met 5 jongetjes in de Walburghal, 10 jaar later hadden we 2 jeugdteams en 2 senioren teams die mee deden aan de landelijke worstel competities. Ook hadden we verschillende individuele kampioenen die in het Nederlands worstelteam zaten.

We zijn gestart in de Walburghal daarna verhuisd naar de Lunenburg vervolgens naar Antoni van Leeuwenhoekstraat en tenslotte naar een prachtige locatie in de Dirck Uytenboogaerdstraat.

Krantverslag “Het Zuiden”

We waren inmiddels zo bekend in de regio Zwijndrecht dat we het verzoek kregen van een journalist dat hij van te voren de worstelaarts wilde interviewen. 

Op de foto een selectie worstelaars die deel gingen nemen aan de Kampioenschappen van Nederland voor de Jeugd die werden gehouden in H.I.Ambacht.

De Kampioenen

Het worstel team dat kampioen van Nederland werd in 1988, Pascal Bosch ontbreek helaas op de foto.

Van links naar rechts: 28 kg Joey Verwaard, 31 kg Jessua Verwaard, 34 kg Anwar Jasin, 37 kg Michel Vernes, 41 kg Marco Snoek, 45 kg John de Jager, 49 kg Rob Vernes, 54 kg Bianco de Snoo, 59 kg Pascal Bosch 65 kg Erwin Deckers, 65+ kg Michel Los.

Onderstaand een afbeelding van de briefkaart die het bestuur van Spartacus heeft laten maken van de kampioenen. Alle kampioenen hebben een afbeelding hiervan ontvangen als aandenken van deze grootste prestatie.

Achterste rij: Michel Vernes, Bianco de Snoo, Pascal Bosch, Erwin Deckers, Michel Los.
Voorste rij: John de Jager, Joey Verwaard, Michel Vernes, Jessua Verwaard, Anwar Jasin en Marco Snoek.

Het laatste woord

We hebben er 10 jaar over gedaan om uiteindelijk  kampioen te worden in de hoogste klasse van de jeugdcompetitie. Het werkelijk aantal worstelaars die er voor gezorgd hebben om tot dit resultaat te komen dat zijn er door de jaren heen meer dan 100 geweest zijn. Slechts 2 worstelaars hebben de start in 1978 en het kampioenschap in 1988 meegemaakt in dat waren Michel Los en Erwin Deckers. Veel jongens zijn gestopt of bereikte de leeftijd van 18 jaar waardoor ze in het senioren team van Spartacus terecht kwamen zie foto hieronder enkele ex jeugd leden.

Het senioren team van Spartacus met ex jeugd worstelaars Bas IJsselstein, Philip Kortman, Kees Zeedijk en Arie Pluimert.

Het laatste woord

Tot zover mijn relaas over 10 jaar Spartacus. Over het ontstaan, de opbouw van de club en de onvoorstelbare prestaties van het jeugd team die ertoe hebben geleid dat we in 1988 kampioen in de hoofdklasse klasse zijn geworden. Het is ons gelukt. We kunnen terugkijken op een mooie tijd, mijn dank voor alles.