De oprichting van Spartacus

Inleiding over de oprichting van Spartacus Zwijndrecht in 1979. Klik op een hoofdstuk om hier direct naar toe te navigeren.

De oprichting
De worstelmat
Het eerste worstelteam

De worstelaartjes die meededen aan de avondvierdaagse in Zwijndrecht. Van links naar rechts:
David De Jager, Marco Nederhoven, Dimitri v.d. Meer, Erwin Cats, Broer Cats, Chiran Kenny, Erwin Deckers, Erik Dolmans.

Het gekozen logo en de officiële kleuren van “Spartacus”

De oprichting

1979 was het jaar dat onze vereniging opgericht werd en de naam “Spartacus” was een feit, 28 Mei 1979 waren we een club met een sterke naam.

De trainingen verliepen goed en het aantal worstelaartjes groeide. Er werd veel promotie gemaakt en Spartacus werd een begrip in Zwijndrecht.

De worstelmat

Inmiddels was de gemeente Zwijndrecht heel actief bezig met het verkrijgen van de worstelmat deze werd voor aanvang van de competitie in September geleverd nu konden we ook officieel wedstrijden organiseren en deelnemen aan de voor ons zo belangrijke jeugdcompetitie georganiseerd door de K.N.K.B.

De eerste trainingen in de gymzaal aan de Lunenburg.

Het eerste jeugd team dat deelnam aan de worstel competitie in de 2e klasse. Van links naar rechts:
Ria Deckers, ?, Bas IJsselstein, Fred Hartmeijer, Dimitri v.d.Meer, Erik Dolmans, Marco Jansen, Michel Los, Ron Stolk, Richard Meijers, ?, Chiran Kenny, David de Jager, John de Jager, Rick Wijnants, Marco van Rijswijk.

Het eerste worstelteam

We schreven ons in bij de KNKB met ons eerste jeugdteam en in September 1979 was het zover Spartacus nam voor de eerste keer in de geschiedenis deel aan de officiële competitie voor jeugdworstelaars.

Er waren 3 klasse in de jeugdcompetitie te weten: Hoofdklasse, 1e klasse en 2e klasse. Wij begonnen met onze ploeg in de 2e klasse.

De trainingen verliepen goed 2 keer in de week werd er worstel les gegeven heel voorzichtig om elkaar geen pijn te doen, toch waren er jongens die het te ruw vonden en liever voor een andere sport kozen.