De start 1978

Inleiding over de start van Spartacus Zwijndrecht  in 1978. Klik op een hoofdstuk om hier direct naar toe te navigeren.

De walburghal
De tweesprong
De eerste wedstrijdjes

De walburghal

Worstelen in Zwijndrecht was onbekend, dus een grote uitdaging om  deze prachtige sport te beginnen in de gemeente Zwijndrecht.

We begonnen in 1978 te trainen met een paar vriendjes in de walburghal, daar op de bovenste verdieping was een ruimte die groot genoeg was voor onze worstelmat en waar wij met onze eerste oefeningen voor de worstelsport konden beginnen.

Al snel bleek dat de ruimte niet helemaal aan onze wensen voldeed en gingen wij in gesprek met de gemeente Zwijndrecht om te zoeken naar een sport accommodatie die voor onze sport meer geschikt was.

De Tweesprong

De gemeente kwam al snel met een oplossing en boden ons een sporthal aan in de wijk nederhoven waar wij onze trainingen konden voortzetten. Het bleek dat dit een voltreffer was, we kregen veel nieuwe jongetjes omdat mede deze wijk toen heel kinderrijk was.

Het trainen verliep uitstekend maar alleen trainen is ook een beetje saai dus wil je weten of je in de wedstrijden kunt laten zien of de trainingen resultaat hebben.

Michel Los eerste wedstrijd Hercules Dordrecht

De eerste wedstrijdjes

Om met wedstrijden te beginnen was een grote stap voor de meeste jongens, trainen is leuk maar bij een wedstrijd komen er andere dingen kijken. Gelukkig voor ons organiseerde sommige verenigingen in onze omgeving wedstrijdjes voor nieuwelingen voor ons was dat ideaal hier konden onze jongens langzaam kennis maken met de wedstrijdsport.

Zelf hadden nog geen officiële worstelmat dus gingen we weer in gesprek met de gemeente Zwijndrecht of die ons konden helpen met de aankoop van een wedstrijdmat. De gemeente reageerde erg belangstellend en gingen zich oriënteren wat de mogelijkheden zijn om ons te helpen.