Het jaar 1982

Inleiding over de worstelaar van het jaar in 1982. Klik op een hoofdstuk om hier direct naar toe te navigeren.

Competitie wedstrijden
Toernooien
Allemannia Nackenheim
Worstelaar van het jaar

Competitie wedstrijden

Ook in 1982 had Spartacus weer de beschikking over een A team en een B team. Het aantal jeugd worstelaars liep nog steeds op en het was organisatorisch een hele uitdaging om alles in goede banen te leiden.
Hieronder de worstelaartjes met hun trainers en coaches.

Bovenste rij: Richard Voetéé, Arie Pluimert, John Slieker, Bas IJsselstein.
2e rij: David de Jager, Marco Jansen, Erik Dolmans, Kees Zeedijk, Ron Stolk, Richard Meijers, Aziz Haddoch.
Zittend: John de Jager, Bert Zeedijk, Bianco de Snoo, Erwin Deckers, Marco van Rijswijk, Ruud Holzman.

Een competitie wedstrijd

Hieronder zomaar een competitie wedstrijd van Spartacus A die wij overigens verloren van Hercules uit Deventer. 19 September 1982

9 oktober versloeg onze B ploeg Hercules Dordrecht de ploeg bestond uit: Bianco de Snoo, Ron Stolk, Ruud Holzman, Marco van Rijswijk, John Slieker.

Arie Pluimert winnaar op touché

Toernooien

Op 21 Februari kregen we de uitnodiging van Hercules Amsterdam om deel te nemen aan een vrije stijl worsteltoernooi voor jeugd t/m 17 jaar. De volgende leden van Spartacus deden hier aan mee:

Robert den Ouden, Marco van Rijswijk, Patrick Millenaar, Marco Jansen, Bas IJsselstein, Aziz Haddoch, Kees Zeedijk, Sedar Gakiroglu, Erwin Deckers, Dick Witjes, Fred Boudewijn, Ari Pluimert, Richard Voetéé, Chiran Kenny, Erik Dolmans, Richard Meijers, Fred Hartmeijer, Barry de Wit.

Het was een zwaar toernooi 6 ploegen namen hier aan deel waaronder 2 ploegen uit Belgié. Onze prijswinnaars waren:

3e plaats Chiran Kenny
3e plaats Erwin Deckers
2e plaats Aziz Haddoch
3e plaats Barry de Wit.

Erwin Deckers 1e plaats op toernooi in Duitsland

Op 7 Februari werden we uitgenodigd bij S.S.S. Alkmaar voor een toernooi met 5 ploegen. We behaalde weer veel prijzen het ging steeds beter met de worstelaars van Spartacus de prijswinnaars waren:

4e plaats John de Jager, 3e plaats Marco van Rijswijk, 3e plaats David de Jager  4e plaats Patrick Millenaar, 3e plaats Ron Stolk, 2e plaats Aziz Haddoch,  2e plaats Marco Jansen, 4e plaats Richard van Gelderen, 2e plaats Fred Boudewijn, 4e plaats Martin Barendrecht, 3e plaats Richard Voetéé.

We bezochten zoveel mogelijk toernooien om de jongens wedstrijd ritme op te laten doen. De volgende toernooien deden we mee:

Het Spartacus nieuwelingen toernooi in Maart, we hadden 13 worstelaars op de mat en behaalde de eerste plaats van de 5 deelnemende ploegen.

Het Paastoernooi bij de Halter Utrecht was een super zwaar toernooi met deelnemers uit: Noorwegen, Zweden, Denemarken, Duitsland Belgié en Frankrijk. Er waren rond de 400 deelnemers waar wij met 12 worstelaars aan deel namen De prijswinnaars waren:

1e plaats Richard Voetéé
3e plaats Richard Meijers
5e plaats Fred Boudewijn
6e plaats Dick Witjens

Het Mathijs Gielen toernooi in Den Haag was een toernooi met te veel deelnemers het maximum aantal deelnemers op 1 dag was 80 maar op die dag waren er 94 worstelaars, de prijzen voor Spartacus waren:

3e plaats Robert den Ouden
2e plaats Chiran Kenny
3e plaats Marco van Rijswijk
3e plaats Erwin Deckers
3e plaats Aziz Haddoch
2e plaats Richard Meijers
3e plaats Sedar Gakiroglu

De worstelaars met wie we de toernooien afliepen

Boven van links naar rechts: Bas IJsselstein, Tom Jansen, Dick Witjens, Peter Makkelie, Fred Hartmeijer,
Zittend van links naar rechts: Robert den Ouden, Chiran Kenny, Erik Dolmans, Erwin Deckers, Marco Jansen en Bert de Wit.

Op 27 Juni namen we deel aan het internationale vrije stijl worsteltoernooi georganiseerd door W.I.K. Kruibeke uit Belgié. Deelnemers uit div. landen zoals Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Engeland en Nederland.

Dat het zwaar was hebben we ondervonden, de jongens die prijs haalde waren:

5e plaats Ari Pluimert
5e plaats Fred Boudewijn
6e plaats Fred Hartmeijer

Om de club Spartacus bekendheid te geven deden we mee aan de avondvierdaagse, we liepen met de bekende T shirts met het Spartacus embleem om goed zichtbaar te zijn voor het publiek.

Allemannia Nackenheim

Op 17 Oktober heeft Spartacus deelgenomen aan een worsteltoernooi georganiseerd door Alemannia in Nackenheim bij Manz. Dit toernooi vond plaats ter gelegenheid van het 70-jarig bestaan van deze vereniging. Daar de afstand Nackenheim – Zwijndrecht 500 km is kon deze reis niet op 1 dag worden gemaakt. Daarom was door de jeugdcommissie een driedaagse reis op touw gezet.

Zondag vond het toernooi plaats. De officiële opening werd verricht door de burgemeester, waarna de sekretaris van Spartacus Panc de Jager een woord van dank sprak en het verenigingsvaan overhandigde.

Aan het toernooi werd behalve Alemannia en Spartacus nog door 2 andere duitse ploegen deelgenomen. De jeugd van Spartacus worstelde als leeuwen aangemoedigd door spreekkoren en supporters. Uiteindelijk werden onze leeuwen uit Zwijndrecht 3e.

Het was een ontzettende leuke reis waar iedereen van genoten heeft, dank aan de organisatoren Gerrit IJsselstein en Panc de Jager.

De burgemeester van Nackenheim en de coaches van de deelnemende clubs.

De deelnemers aan het toernooi in Nackenheim.

Richard Voetéé   uitgenodigd door de K.N.K.B

Worstelaar van het jaar 1982

Het jaar 1982 was een heel druk jaar geweest we namen met 2 competitie ploegen deel aan de worstel competitie voor jeugd t/m 17 jaar en namen aan diversen toernooien deel. De worstelaar die de meeste punten verzamelde voor Spartacus waren: