Het jaar 1985

Inleiding over de kampioenschappen in het jaar 1985. Klik op een hoofdstuk om hier direct naar toe te navigeren.

Voorwoord
Competitie wedstrijden
Toernooien
Worstelaar van het jaar 1985

Voorwoord

Voor we gaan starten met het verslag van 1985 moeten we de situatie beschrijven waar de vereniging op dat moment stond.

De grootste verandering was dat wij onze sporthal aan de Lunenburg hadden verlaten voor een vestiging aan de Antony van Leeuwenhoekstraat. De voordelen hiervan waren dat we hier permanent konden trainen op tijdstippen die ons het beste uitkwam, De trainingen werden geïntensiveerd en gerichter zodat de jonge worstelaars een optimale begeleiding kregen.

De wedstrijden werden gehouden in de Walburghal wat op zich ook een flinke verbetering was om onze sport daar nog beter te kunnen promoten.

De trainers kregen een bloemetje van de jeugd tijdens de Nieuwjaars receptie

Simson K.D.O tegen Spartacus 05-Januari 1985
Thuis hadden we gewonnen van Simson K.D.O. en de Hagenaars maakte toen de opmerking wacht maar thuis pakken we jullie, maar met behulp van een ontketende Spartacus ploeg blufte we de Hagenaars af.

De uitslagen:

Simson Landgraaf  tegen Spartacus 14 September 1985
Een verre reis en een sterke tegenstander Simson behaalde diversen prijzen op de kampioenschappen van Nederland dit was geen makkie.

Een hele spannende wedstrijd die we maar nipt wisten te winnen.

De gouden regels van ome Ger Lucas.

Toernooien

Nieuwjaarstoernooi bij Olympia Utrecht
Met slechts 9 jongens namen we deel aan dit toernooi wat toch ook meetelde voor worstelaar van het jaar prijs 1985.

Anwar Jasin          : 3e plaats ondanks 2 verloren wedstrijden.
Leon Levolger       : 4e plaats 1 wedstrijd gewonnen.
Marco Snoek         : 2e plaats 2 gewonnen wedstrijden.
Marco v Rijswijk  : 4e plaats 1 gewonnen wedstrijd.
Ron Stolk               : 3e plaats 2 gewonnen wedstrijden.
Jeroen Boelhouw : 4e plaats 1 gewonnen wedstrijd.
Erwin Deckers      : 1e plaats 3 gewonnen wedstrijden.
Erik Dolmans        : 4e plaats 1 wedstrijd gewonnen.
Ruud Slieker         : 3e plaats 1 wedstrijd gewonnen.

Staande: joey Verwaard, David de Jager, Henk Kreuk, Leon Levolger.
Zittend: Anwar Jasin, John Plezier, Onbekend, Xander Vlasblom.

Kampioenschap van Nederland 1985
De organisatie was in handen van Simson Landgraaf en dus moesten we naar limburg reizen om deel te nemen.

De verrassing voor Spartacus was het optreden van Anwar Jasin, onverschrokken ging hij er tegenaan zich niets aantrekkend van de reputatie van z’n tegenstanders. Van de 16 deelnemers voor Spartacus behaalde er 9 een medaille.

Het internationale paastoernooi 1985
Ook in 1985 namen we deel aan dit super zware toernooi wederom georganiseerd door De Halter Utrecht.

De prijswinnaars waren:

• 4e plaats Dennis Levolger
  • 5e plaats Marco Snoek
  • 5e plaats Erwin Deckers

Geweldige prestatie van Marco Snoek op dit toernooi.

Internationaal worstel toernooi in Kruibeke België 1985
Wederom namen we deel aan dit sterke worsteltoernooi in de Vrije Stijl, onze jongens leverde een prima prestatie door weer vele prijzen te winnen.

De wedstrijden:

24 kg Dennis Levolger verloor 2keer toch een 4e plaats.

28 kg Anwar Jasin begon prima met een overwinning op de Duitser Simon en verloor daarna 2 wedstrijden, in de finale om 5e en 6e plaats won hij van de Brit Brain. 5e plaats.

30 kg John de Jager begon met een vrije ronde maar verloor z’n partij daarna, hij herstelde zich door z’n 3e en 4e partij te winnen. In de finale om de 5e of 6e plaats helaas verloren. 6e plaats.

32 kg Leon Levolger voor Leon was het allemaal zwaar 1 wedstrijd verloren daarna 3 verlies partijen. 6e plaats.

34 kg Marco Snoek wist de eerste 3 wedstrijden te winnen maar in de finale verloor hij van de Fransman Monceau. 2e plaats.

44 kg Marco van Rijswijk wist al z’n wedstrijden te winnen, in de finale won hij van de Brit John Bauweracats. 1e plaats.

37 kg Henk Kreuk uitgeschakeld.

45 kg Ron stolk uitgeschakeld.

49 kg Erwin Deckers worstelde een prima toernooi 1 verloren vervolgens alles gewonnen ook de finale om 3 of 4 tegen de Fransman Fournier. 3e plaats.