De grote doorbraak 1980

Inleiding over de grote doorbraak van Spartacus Zwijndrecht in 1980. Klik op een hoofdstuk om hier direct naar toe te navigeren.

De trainer kampioen
Een forse groei aantal worstelaars
Het clubblad

Kampioen van Nederland 1980

De trainer kampioen

In 1980 werd de trainer kampioen van Nederland dat gaf een geweldige reclame voor onze club, met name de uitzending op studio sport op de zondagavond werd de naam Spartacus Zwijndrecht meermalen genoemd.

De forse groei aantal worstelaars

Het aantal leden nam fors toe, meer jongens melden zich aan en het werd behoorlijk druk op de trainingen. Ook melden zich worstelaars uit omliggende verenigingen van o.a. Hercules Dordrecht en Olympia Rotterdam. De sfeer bij de vereniging was heel goed en iedereen liep over van enthousiasme.

Er werd zelfs een zangkoortje gevormd door de ouders van de worstellaartjes kortom erg gezellig allemaal.

De worstelaars van 1980 in het buurthuis bij de sporthal de tweesprong.

Op de foto de worstelaars tijdens de uitreiking van de prijzen van de beste Spartacus worstelaar van het jaar.

Het clubblad

Spontaan deed een van de vaders het voorstel om een eigen clubblad te ontwikkelen waarin alle activiteiten van de club in beschreven konden worden. Het was een fantastisch aanbod en hij kreeg de volle medewerking van de club en hij heeft dit jaren achter elkaar gedaan. Helaas is Ton Scheers overleden (veel te jong) maar als we het blad zien gaan de gedachte altijd uit naar Ton die dit met veel liefde verzorgde.

Het voorblad van het blad; ontwerp Ton Scheers.

Op de nieuwe worstelmat vaders en moeders belangstellend aan de kant.

De worstelwedstrijden werden gehouden in de Lunenburg dezelfde zaal waar we onze trainingen deden. Op de foto kunnen we goed zien hoe zich het een en ander afspeelde bij de competitie wedstrijden voor de jeugd. We zien twee worstelaartjes op de nieuwe worstelmat met op de achtergrond het publiek (meestal vaders en moeders) en natuurlijk opa’s en oma’s.

Het jaar 1980 was het jaar van flinke groei van het aantal worstelaars, om iedereen de nodige aandacht te geven werden oud worstelaars gevraagd om een handje toe te steken op de trainingen zodat alle kinderen de nodige aandacht kregen.