Het jaar 1986

Inleiding over het jaar 1986. Klik op een hoofdstuk om hier direct naar toe te navigeren.

Competitie wedstrijden
Toernooien
Cheerleaders
Worstelaar van het jaar 1986

Competitie wedstrijden

Hercules Dordrecht Kampioen Hoofdklasse Jeugd
S.S.S. Alkmaar degradeert naar de eerste klasse

Verslag van ome Ger Lucas

‘De laatste 4 wedstrijden van ons waren wisselvallig. Tegen de Halter thuis werd er gewonnen maar, dit moet gezegd worden de Halter stond niet compleet zodat wij met een grote voorsprong konden beginnen. De langste partijen werden door Alain de Wit en André Lucas gemaakt. Eindelijk weer eens een oude André die z’n tegenstander achterna bleef jagen zodat die het niet meer zag zitten. Alain de Wit tegen Roy Girrel was een schitterende wedstrijd en wie er won was eigenlijk niet belangrijk want er werd mooi en correct geworsteld. Tegen Achilles Arnhem en Olympia Utrecht werd er verloren, in beide wedstrijden misten we onze Belgische vrienden die kampioenschappen in hun eigen land moesten afwerken. Bij Olympia Utrecht werd er weer schitterend geworsteld door John de Jager en Marco van Rijswijk. Eindelijk een John de Jager die met een tomeloze inzet met technisch overwicht wist te winnen. Marco van Rijswijk stond met een straatlengte achter op punten maar kon net voordat z’n tegenstanden het 12e punt zou maken hem met een heupzwaai touché leggen. In Den Haag werd er weer door ons gewonnen en hier waren David de Jager en Ron Stolk de uitblinkers. Je ziet het David dat het best gaat gewoon de grepen die je geleerd heb en het lukt. Vermelden waard blijft ook de tomeloze inzet en het knappe worstelen van Marco Snoek, keurig Marco zoals jij je best doet. Ik ben wel eens een jongen vergeten maar daarvoor mijn excuses. In het geheel genomen was het een leuk seizoen geweest waarbij jullie naar mijn mening allemaal je best hebt gedaan.

Ome Ger Lucas’

Spartacus A team 1986

Staand van links naar rechts: coach Ger Lucas, Erwin Deckers, Pascal Bosch, Bianco de Snoo, David de Jager, Henk Kreuk, André Lucas.
Zittend van links naar rechts: Marco Snoek, John de Jager, Joey Verwaard, Anwar Jasin, Dennis Boonstoppel, Robert den Ouden.

Opmerkingen ome Ger Lucas:

‘Afgroeten bij toernooien gaat in Spartacus trainingspak, daar praten we verder niet over dat gebeurt gewoon zo.

Bij het afmarcheren geen worstelpakjes, hemden, etc. onder de jacks vandaan ook geen jacks open om het vrouwvolk wat aanwezig is te imponeren met je brede borst, gewoon netjes gekleed afgroeten.

Iedereen ruimt in de kleedkamer zijn eigen limonade blikjes, boterham en snoeppapier op en gooit dit in de prullenmand en dit doet niet Ger Lucas

Voor de rest niets dan lof. Namens de jeugdploeg dank aan alle chauffeurs en chauffeuses voor hun vrije tijd die zij er aan opgeofferd hebben’’.

Spartacus B team 1986

Staand van links naar rechts: coach Adrie Deckers, Marco van Rijswijk, Jimmy Diender, Michel Los.
Zittend van links naar rechts: Bert Zeedijk, Jessua Verwaard, Xander Vlasblom, Leon Riemers, Alexander van der Meer.

Wedstrijdverloop kompetitie wedstrijd B ploeg tegen Olympia Utrecht, het was een geweldige wedstrijd en onze jongens wonnen alle wedstrijden.

Toernooien

Nieuwelingen toernooi organisatie Spartacus

Op zondag 26 januari 1986 organiseerde Spartacus een nieuwelingen toernooi voor beginnende worstelaars. Er waren ongeveer 50 deelnemers uit verschillende verenigingen en er heerste een gezellige en ontspannen sfeer.

Onze deelnemers waren:

1e plaats Joey Verwaard
2e plaats Jessua Verwaard
4e plaats Dennes Levolger
3e plaats Anwar Jasin
2e plaats Xander Vlasblom
1e plaats David de Jager

Voor het eerst op de wedstrijdmat Marc Deckers en Barry Littig

Kampioenschappen van Nederland Grieks Romeins

Zaterdag 19 april 1986 organiseerde Hercules Dordrecht voor de vierde maal de jeugdkampioenschappen van Nederland Grieks Romeins worstelen. Spartacus en De Halter waren samen de sterkste verenigingen van het toernooi en eindigden op een gedeelde eerste plaats. Wij namen deel met 18 worstelaars en de uitslagen waren:

Erwin Deckers Kampioen van Nederland Grieks Romijns 57 kg klasse

Staand van links naar rechts: Erwin Deckers, David de Jager, Arie Pluimert, Bianco de Snoo, André Lucas, Rob Schoormans.
2e rij: Kees Zeedijk, Leon Levolger, Xander Vlasblom, Anwar Jasin, Bert Zeedijk, John de Jager.
3e rij: Henk Kreuk, Marco Snoek, Marco van Rijswijk, Ruud Holzman, Jesua Verwaard.
Het was een geslaagd kampioenschap voor Spartacus.

Internationaal worsteltoernooi W.I.K. Kruibeke België

Op 17 en 19 mei 1986 namen we wederom deel aan dit Vrije Stijl toernooi voor jeugd van 8 t/m 20 jaar.

Leon Riemers 3e plaats

Internationaal worsteltoernooi Achim Duitsland

Op 14 juni vertrokken we naar Duitsland om daar voor de tweede keer deel te nemen aan dit mooie toernooi.

De cheerleaders

De wedstrijden van onze worstelaars werden gehouden in de Walburghal. Als vrolijke noot voor de wedstrijden en in de pauze hadden we een groep meisjes die optraden als cheerleaders. De meisjes deden zelf de geografie en zochten zelf de kleding uit in Spartacus kleuren compleet met blauw gele pompoenen.

De meisjes in actie helaas een zwart wit foto

Worstelaar van het jaar 1986 en evaluatie

Er zijn helaas geen gegevens over de worstelaar van het jaar uit 1986, de clubbladeren waar de gegevens normaal gesproken in staan zijn niet meer compleet, jammer maar helaas.

Het trainingskamp georganiseerd door Panc en Ivon de Jager voor de Amerika gangers was een groot succes, er werd getraind bij W.I.K. Kruibeke ons allemaal welbekend en we sliepen in jeugdherberg “de Heidebloem”.

André Lucas en zijn vader Ger hielden het voor gezien zij stopten ermee, het was een flinke klap voor onze jongens. De studie van André kostte te veel tijd waardoor sporten niet meer mogelijk was. Vader Ger Lucas werd als coach erg gemist en was niet te vervangen.